Бунт срещу дима

"Пушенето забранено" , "Да спрем най-сетне пушачите" - това са само част от лозунгите, които издигнаха вчера младежи, които се събраха на протест срещу пушенето на  публични места.  Младежите бяха  организирани о

2010-03-22 15:43:27
Бунт срещу дима
"Пушенето забранено" , "Да спрем най-сетне пушачите" - това са само част от лозунгите, които издигнаха вчера младежи, които се събраха на протест срещу пушенето на  публични места.  Младежите бяха  организирани от група в социалната мрежа Фейсбук и се събраха на къстовището  на булевард "Витоша" и "Патриарх Евтимий".

Наред с плакатите от типа на "Не на отмяната на забраната", бяха издигнати табели с дръжавите, където тотално е забранено пушенето - това са Македония, Литва, Естония, Нова Зеландия и дори Уганда. Младежите настояват също така, да не се разрешава на собствениците на заведенията под 100 кв. м. сами да решават дали клиентите им да бъдат пушачи или не.

Протестиращите са решени да се борят срещу либерализацията на пушенето в заведенията. Те са на мнение, че това няма да повлияе на бизнеса и туризма.

Младежите настояват  също държавата да спазва приетите закони, както и да упражнява контрол. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия